marți, 28 ianuarie 2014

Cutia cu materiale

Am început să ma joc mai mult cu bebitza. Este vârsta la care trebuie să am grijă să se dezvolte corect din toate punctele de vedere (fizic, cognitiv şi emoţional). În primul an joaca bebeluşilor este strict senzorială. Ei se joacă observând care sunt culorile, sunetele, mirosurile şi gusturile, cu alte cuvinte, învaţă să-şi folosească organele de simţ.
Astfel, pe lângă obişnuita joacă de zi cu zi prin care alintăm, gâdilăm şi pupăm la maxim bebitza :)), prin diverse jocuri, îi voi antrena aceste simţuri.
Primul joc mi-a fost inspirat de mămica de pe acest blog foarte drag mie, unde am găsit o mulţime de idei. Este vorba despre cutia cu materiale. Am luat o cutie de serveţele umede şi am băgat în ea diverse materiale pe care le-am găsit prin casă. Este ideal să fie viu colorate şi să aibă diverse texturi. O învăţ pe bebitza să apese pe buton şi să deschidă cutia, apoi o admir cum scoate şi studiază materialele. I-a plăcut foarte mult, mai exersăm la partea cu deschisul cutiei :). Totul se învaţă cu răbdare şi perseverenţă. O să facem acest joc şi cu o cutie de serveţele uscate.








Această activitate este bună pentru:
 - dezvoltarea simţului tactil prin pipăirea diferitelor texturi
 - dezvoltarea motricităţii fine şi grosiere
 - promovarea creativităţii şi curiozităţii

2 comentarii:

  1. super ideea, o sa incer si eu cu bebele meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Este o activitate foarte placuta pentru bb. Garantez :))

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...