miercuri, 19 martie 2014

O zi de primăvară (2)

Continuăm activităţile noastre dedicate anotimpului primăvara şi am găsit aceste resurse nemaipomenite aici. Am printat setul de primăvară şi am avut activităţi pentru 3 zile.

1. Am început cu exerciţii grafice:


2. Setul conţine nişte fişe care trebuie completate prin metoda do-a-dot, respectiv cu nişte carioci groase care nu se găsesc pe la noi, iar pe Amazon am văzut că sunt destul de scumpe (cam 16 euro setul). Aşa că am improvizat şi am folosit nişte buline autoadezive.




3. Am făcut şi o fişă "ce urmează?" în care Radu a trebuit să lipească imaginile care urmau în şir (succesiune logică)

4. Şi un puzzle care presupune aranjarea cifrelor în ordine crescătoare:





5. "Care este diferit?" - trebuie încercuită imaginea diferită de pe fiecare rând


6.  Setul mai avea o fişă în genul do-a-dot în ordine alfabetică, dat eu l-am adaptat. Am dat găuri cu un perforator şi l-am folosit în activitatea de şnuruire:



7.  Nişte matematică nu putea lipsi :)). Răducu a trebuit să prindă cârligul cu cifra corespunzătoare numărului de elemente.



8.  Potrivirea culorilor şi formelor geometrice: exersarea cititului (în cazul nostru) sau potrivirea după culoarea scrisului şi repetarea formelor geometrice pe măsură ce se aşezau sub oul cu culoarea respectivă.




9. Puţină engleză :)). Nu chiar. Am folosit fişa mai mult ca şi exerciţiu grafic (să învăţăm mai întâi să scriem în română şi apoi mai vedem şi în engleză :))), dar repetarea cuvintelor în limba engleză nu strică.


10. Un mic puzzle de primăvară


Setul conţine mai multe fişe, dar aici sunt activităţile dintr-o zi. 

Un comentariu:

  1. So glad you had fun with this pack! I love the idea of using the letter egg for lacing.
    Blessings,
    Becca

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...