marți, 8 august 2017

Litera saptamanii - A (partea a doua)

     
     Continuam cu activitatile dedicate primei litere a alfabetului nostru. Ana este incantata de ele si asta ma determina sa ma straduiesc si eu mai mult si sa tin pasul cu ea pentru a face tot ce mi-am propus.


     1) Litera uriasa

     Pentru aceasta activitate m-am inspirat de aici, de unde am printat si fisele. Problema a fost sa gasesc obiecte mici care sa inceapa cu litera a in conditiile in care nu aveam deloc timp de colindat prin librarii si magazine. Idei sunt numeroase. Am folosit niste alune de padure, ace de siguranta, niste albinute decupate de pe o fisa (colorate de Ana in prealabil), un cub cu litera, niste stickere si niste litere de spuma cumparate mai demult.
          2) A de la arici

         Aveam printat mai demult ariciul de aici si ma gandeam sa-l folosesc in aceasta toamna la o activitate destinata anotimpului, dar, avand deja frunze uscate m-am gandit ca s-ar potrivi si la asocierea cu litera a. 

     Un arici printat, niste frunze presate (ale nostre au fost si pictate la o activitate anterioara), lipici si toate lasate pe mana copilului. Nu are cum sa dea gres. Oricum le-ar lipi ariciul tot aratos va fi :)).
     3) A de la avion

     O bucata de carton reciclat, un tipar printat de aici, acuarele si pensule, iar rezultatul este o jucarie. Foarte usoara aceasta activitate, Anei i-a placut mult.


     4) Literele tactile (Montessori)

     A venit vremea sa folosim literele tactile pe care le-am facut mai demult si despre care am povestit aici. I-am aratat cum sa-si plimbe degetelele pe forma literei astfel incat sa le simta si sa se intipareasca bine in capsorul ei.
     5) Tava cu nisip 

     Tava noastra are nisip fin de pe plaja, dar poate fi cu sare, malai, orez colorat, orice aveti la indemana.

     Am folosit literele tactile drept model si i-am aratat Anei acest filmulet pentru a se familiariza cu modul de folosire al tavitei.


     6) A de la aligator

     O idee super de craft pentu litera a mi s-a parut acest aligator. Am printat template-ul de aici (trebuie cont) si l-am decupat. Atentie: necesita un carton mai mare de A4 pentru asamblare. Eu am folosit o coala de carton de 24x34 cm (am cumparat un set de la Lidl, foarte calitativ). Ana l-a colorat si am lasat-o sa-l asambleze conform modelului.     7) Alt aligator :)

     Aligatorul este celebru pe net la categoria crafturi asa ca m-am folosit de aceste idei si resurse gratuite in activitatile noastre. Dar acest aligator este unul special. Este primul craft decupat de Ana (doar litera), la o saptamana de cand am inceput activitatile de decupat. Nu stia cum sa faca in interiorul literei si i-am explicat. Sunt tare mandra de ea :), s-a descurcat excelent.     8) A de la ananas

     Un carton taiat in forma de ananas, niste frunze din manute de copil (trasate si decupate de mine) si bucati de hartie colorata galbena decupate de A (i-am facut fasii pe care le-am trasat cu creionul unde sa decupeze).

     A lipit bucatelele de hartie pe carton apoi am ajutat-o cu frunzele si am obtinut un ananas.

     9) Activitati cu litera a la geoboard

     Avem un geoboard mesterit de tati mai demult. L-am mai folosit la lectiile despre planete pentru constelatii, dar mai mult a fost ca o jucarie pentru ei, fara o destinatie precisa.

     Cartonasele cu litere le-am printat de pe net si le-am laminat.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...