joi, 28 septembrie 2017

Litera saptamanii - M (partea a doua)

 


     Activitati cu si despre litera "m" sunt o multime, iar la noi, saptamana dedicata unei litere s-a transformat in doua saptamani pentru ca vrem sa cuprindem cat mai multe. Dar nu-i nici o graba si cu cat mai multe activitati la o litera cu atat o mai buna aprofundare si intelegere a acesteia.

     Am continuat cu o serie de activitati generale, pe care le voi folosi la fiecare litera a alfabetului si voi face trimitere, de fiecare data, la postarea initiala.

     1) Litera uriasa - detalii aici.

     Poate fi umpluta cu obiecte mici care incep cu litera "m", abtibilduri, etc. Noi la aceasta activitate folosim si decupaje din diverse carti de activitati, reviste etc.. Inainte de a le arunca decupez imaginile mai frumoase pentru a le folosi la activitati ulterioare, iar aceasta este una din ele.
     2) Literele tactile (Montessori)

     Folosim literele tactile pe care le-am facut mai demult si despre care am povestit aici     3) Litera din plastilina

     Pe template printat de aici Ana incearca sa faca litera din plastilina, activitate indicata pentru motricitatea fina si nu numai.     4) M de la masina cu margele termoadezive

     Anei ii plac la nebunie margelele termoadezive. Prima data i-am comandat 1000 de buc de pe Aliexpress si ma asteptam sa-i ajunga....o gramada. Da de unde. In primele zile deja nu mai avea. Si cum din China vin intr-o luna si mai stai si la posta vamala cu orele, am cautat margelele buclucase pe la noi. Initial vroiam Hama beads, dar sunt prea scumpe pentru bugetul nostru.

     In cautarile mele pe net am gasit site-ul miocolorit.ro de unde am comandat margele de toate culorile. Pentru litera "M" Ana a construit o masinuta. Nu urmeaza inca anumite template-uri, nu le intelege, ea le pune cum se nimeresc, dar rabdarea, atentia, coordonarea, motricitatea fina au beneficii maxime.

     Sincer, eu una nu mai am rabdare cu margele asa marunte, dar ea sta minute in sir si se joaca cu ele, deja trebuie sa caut suporturi cu modele noi pentru ca nu mai fac fata stelutelor, inimioarelor, lalelelor, etc., am suporturi de pahare pentru cativa ani de acum incolo :).  Dupa ce completeaza tot suportul vine la mine sa le lipesc cu fierul de calcat.

     Recomand din toata inim aceste margele, sunt fantastice.
     5) M de la manusa

   Am printat de aici fisa cu manusile, iar Ana s-a ocupat de restul. Le-a colorat, decupat si lipit.

     6) M de la macaroane

     Cu o fisa de aici, niste macaroane si lipici ne-am jucat din nou si litera M va fi de neuitat. Aceasta activitate l-a atras si pe Radu si s-au descurcat minunat.
      7) Litera M cu acuarele si banda adeziva

     Pe o coala am lipit banda adeziva in foma literei M si apoi Ana a toata foaia cu multe culori. Dupa ce s-a uscat opera de arta am dezlipit cu grija banda adeziva.
     8) M de la munte

     Am gasit aceasta idee pe Pinterest si mi-a placut foarte mult. Am desenat pe o coala litera M, am decupat 2 triunghiuri albe pentru varfurile cu zapada ale muntilor, 2 copacei, un cerc drept soare si niste vata pentru norisori.

     9) M de la masca

     Inca o activitate inspirata de Pinterest. O jumatate de farfurie de carton, niste paiete, stikere, lipici, un betisor drept maner, cateva pene si bineinteles litera M decupata de mine in prealabil din carton.

     Ana nu a invatat decat doua litere si deja le vede si recunoaste peste tot prin oras: "Uite mami, litera m pe care am invatat-o noi!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...