duminică, 4 martie 2018

Litera saptamanii - I (partea a doua)
          Am continuat activitatile destinate invatarii literei "i".

     1) Litera uriasa - detalii aici.

     Pentru litera uriasa am avut doua teme principale: inimi si insecte. Insectele le-am printat de pe net si apoi le-am decupat, iar pentru inimi am decupat cateva din fetru si am folosit niste inimioare din lemn.


     2) Literele tactile (Montessori)

     Folosim literele tactile pe care le-am facut mai demult si despre care am povestit aici

     3) Litera din plastilina

      4) I din margele termoadezive

     Despre margelele termoadezive am mai povestit si aici, iar acum incerc sa le introduc in activitatile noastre despre litere. Ana a facut o inima pe care o voi folosi ulterior ca si suport de pahare.


    5) I de la iarna

   Pentru ca s-a nimerit sa invatam litera "i" in anotimpul iarna am introdus si o activitate specifica, iar Anei i-a placut foarte mult.

     6) I de la insula

     Ideea am preluat-o de aici. Aveam niste nisip ramas de cand am confectionat literele tactile, am printat si decupat niste palmieri, o coala de carton bleu pentru apa si un "i" maro deschis pentru insula.

   
     7) Litera I  din lego si pietre de sticla

     L-am facut pe "i" din piese lego si pietre de sticla.          8) I de la inima si iepuras - activitate de snuruit

           Inima am decupat-o de aici pe carton rosu, iar iepurasul de aici pe carton galben. Le-am decupat si am gaurit cu perforatorul. Apoi, cu ajutorul unor sireturi copiii isi pot exersa motricitatea fina, coordonarea si atentia.
     9) Litera I prescriere

     Consider ca Ana este pregatita pentru prescriere asa ca de la aceasta litera am inceput si astfel de exercitii. Ii place sa urmareasca liniile punctate, i-am dat si mai demult diverse fise asemanatoare si consider ca e un bun exercitiu pentru perioada de scoala. Am invatat-o si cum sa-si scrie numele cu litere de tipar pentru ca mi-a spus ca a vazut la gradi un coleg care si-a scris numele pe fisa si vrea si ea. Inca este la grupa mijlocie, mie nu mi s-a parut o graba sa invete sa scrie si nu voi insista decat daca va dori, are timp berechet si pentru asta.

     Fisa am printat-o de aici.
     (Anamaria, 4 ani si 8 luni)


     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...