vineri, 28 aprilie 2017

Dosarul cu activitati la 2-3 ani (I)

     Desi timpul petrecut cu pitica este destul de limitat incerc sa mai facem impreuna si activitati care vor ajuta la dezvoltarea ei armonioasa din punct de vedere cognitiv, dar si al motricitatii fine si grosiere, coordonare mana-ochi, dezvoltarea vocabularului, etc.

     Sunt zile in care este doritoare sa facem multe activitati, sa citim multe carti si zile in care nu vrea sa facem nimic, doar sa se uite la televizor, in functie de cum a fost ziua ei la gradinita.  Ii respect dorinta pentru ca nu este dependenta de televizor si daca este odihnita lasa orice desene animate sau muzica pentru activitatile noastre impreuna sau carticelele preferate.

     Mi-am facut un biblioraft cu mai multe activitati pe care-l tin la indemana si mi-l aduce singura cand vrea sa ne jucam. Continutul biblioraftului va fi modificat, diversificat si adaptat varstei, dar, de la 2,6 luni a continut urmatoarele activitati:

     1. Jocuri de vara

     Pachetul cu fisele este printat de aici, unde puteti gasi o multime de alte pachete si activitati, multe dintre ele gratuite. Eu am printat toate fisele, le-am pus in folii individuale, unele le-am laminat, dar nu este neaparat necesar, iar partile care trebuie potrivite, adaugate, etc le-am lipit pe carton (pastrez mereu cartoane subtiri de la diverse produse) si le-am decupat. Fisele sunt foarte frumoase, colorate si cu diverse activitati cum ar fi:

 - numaratul - copilul trebuie sa numere obiectele de pe fiecare rand si sa puna cifra corespunzatoare.



 - potrivire figuri geometrice pe un peisaj - trebuie gasite pe imagine locurile unde se potrivesc formele. Pentru copiii mai mici este foarte interesanta activitatea.



 - puzzle-uri diverse


 - secvente logice  - copilul trebuie sa observe succesiunea obiectelor si sa-l poata identifica pe cel care urmeaza.



 - invatarea culorilor prin potrivirea inghetatelor - activitatea preferata a fetitei mele.



     2. Tangram

     Am achizitionat un joc Tangram inca de cand baiatul era mai mic in incercarea de a-i dezvolta logica, perspicacitatea, puterea de concentrare si rabdarea.

     Pe net am gasit fise pentru incepatori pe care copilul trebuie sa gaseasca locul potrivit pentru fiecare piesa. Le-am descarcat pe acestea, de pe education.com, doar ca este nevoie de cont.





     3. Forme si betisoare

     Tot pe principiul fiselor pentru tangram am gasit fise care pot fi completate folosind betisoare colorate. Le-am descarcat de aici si de aici, iar betisoarele le-am achizitionat de la libraria din cartier. Nu au chiar aceeasi dimensiune ca si liniile din fise, dar scopul este de acrea imaginile.




     4. Culori si potriviri

     Tot cu ajutorul betisoarelor colorate invatam culorile si cum sa le potriveasca. Locul l-am printat de aici, am laminat cardurile, iar betisoarele au fost natur si le-am pictat eu (am vazut ca au pe omfal.ro colorate deja).




         Despre alte activitati din dosarul Anei voi povesti intr-o alta postare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...