marți, 30 decembrie 2014

Veveritele si optimismul (ed. Girasol)

   Astazi vreau sa prezint prima carte din seria Valorile mele a editurii Girasol: Veveritele si optimismul.
  

     Cartea este scrisa de José Morán si ilustrata superb de Ulises Wensell. Paginile sunt viu colorate, imaginile sugestive. Pitica nu este foarte interesata inca de textul cartilor cat de ilustratii, iar aceasta carte este potrivita pentru ea. Nu are paginile cartonate cum mi-as dori sa aiba toate cartile in perioada asta :)), dar foile sunt destul de groase, este foarte bine legata si poate fi manevrata si de manute mici fara a exista riscul distrugerii la fiecare atingere. 

    Povestea este despre doua veverite mici, Cata si Lina, foarte bune prietene care locuiesc in padure. Cata este o veverita neindemanatica si impiedicata, dar cucuiele pe care le capata la fiecare salt sunt nesemnificative in fata veseliei si optimismului care o caracterizeaza.


     Lina in schimb, este foarte agila, executa fara efort cele mai spectaculoase salturi si acrobatii in aer, dar toate acestea sunt umbrite de teama si nelinistea pe care le traieste mereu.


     Asa diferite cum sunt traiesc impreuna in padure, se joaca mereu impreuna - "jocurile tipice ale veveritelor: de-a v-ati ascunselea, intreceri la alergat, batai cu nuci, x si 0, salturi mortale si alte asemenea", se sustin una pe cealalta si, fiindca iarna cea grea se apropie, isi fac impreuna provizii de hrana.


     Iarna cu vanturile reci a sosit, iar cele doua prietene sunt puse la grea incercare: au ramas fara proviziile de hrana pe care le facusera din timp. Vantul si zapada au acoperit semnele cu care marcasera locul proviziilor.
     Au hotarat sa petreaca iarna impreuna ca sa-si tina de urat. Au stat destul de flamande, dar veselia si optimismul de care dadea dovada Cata le-a ajutat sa treaca cu bine peste aceasta incercare.


     Astfel, primavara a sosit si odata cu ea o padure marita cu noi copacei, rasariti din semintele pierdute de cele doua prietene veverite. Si astfel, concluzia "ca nu exista nici un rau din care sa nu iasa ceva bun" a determinat-o pe Lina cea pesimista si trista sa exclame pentru prima data in viata ei: "Viata e frumoasa!". Veselia molipsitoare a Catei a fost mai puternica decat temerile Linei.



     Uneori e bine sa ne inconjuram de oameni veseli si optimisti pentru a trece mai usor prin viata. Cartea poate fi cumparata de pe elefant.ro sau libris.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...