O perioada am avut-o pe pitica cu probleme la burtica si mi-a ramas mult orez fiert de la mucilagiu. Si laptele era facut cu apa fiarta cu orez asa ca va dati seama cat se stransese, dar parca nu-mi venea sa-l arunc. Asa ca am rezolvat problema cu o budinca de orez si mere.
Ingredientele sunt:
- 100 g orez
- 3 mere mari
- 1 pahar zahar brun (eu nu am avut si am pus simplu)
- 3 oua
- ulei pentru uns tava
- 2-3 linguri de faina
- 50 g unt
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
- am spalat merele foarte bine si le-am taiat felii subtiri
- am uns tava cu ulei si pe margini si am aranjat feliile de mar pe care le-am acoperit cu putin zahar (3-4 linguri)
- am pus merele la cuptor pentru aprox. 30 de minute, se vor carameliza foarte frumos
- intre orezul la fiert in apa (o masura orez la 4 masuri apa), iar cand s-a fiert l-am clatit cu apa rece
- am amestecat intr-un castron untul cu restul de zahar, am adaugat ouale pe rand, esenta si faina
- peste mere am pus orezul si apoi am turnat amestecul de oua si faina
- budinca merge la cuptor pentru aprox. o jumatate de ora (orezul se va rumeni usor)
- se lasa la racit si apoi se rastoarna pe o farfurie astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra. Este posibil ca merele sa nu se desprinda chiar toate, dar se pot lua usor si aranja pe budinca :)
Este delicioasa atat calda, cat si rece, usoara si pe placul intregii familii.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu