miercuri, 4 iunie 2014

Bubble map

Ce este o "bubble map"?
Este o diagrama care arata cam asa (este prima noastra tentativa desenata :))) :


      Initial noi am numit-o bubble tree, dar am gasit pe net denumirea de bubble map. Acest tip de diagrama este folosit pentru a identifica si descrie calitatile unui obiect folosind adjective. 

      Este un exercitiu util pentru dezvoltarea vocabularului si scrisului celor mici.

     Cum funcţioneaza:

1. Se printeaza o diagrama. O puteti face de aici unde aveti posibilitatea de a denumi diagrama si a selecta numarul de cercuri sau noua varianta facuta de mine pe care o gasiti aici.

2. Puneti in centru un obiect sau o imagine (noi am pus un pom-pom) si apoi incercati sa gasiti cuvinte care descriu obiectul si sa le scrieti in cercuri.




     Printati bubble maps si exersati. Alegeti obiecte din casa sau mediul inconjurator si scrieti in centru denumirea (sau puneti obiectul daca este posibil). De exemplu noi am descris pom-pom, o masina (culoare, marca, tip, marime, etc), o piatra (culoare, forma, proprietati fizice, textura), un pahar (transparent, material, etc). Orice obiect poate fi interesant.
     Iar daca veti folosi un dictionar sau o carte de sinonime raspunsurile vor fi si mai elevate, iar joaca mai interesanta :)).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...