duminică, 25 ianuarie 2015

Elefantul si generozitatea (ed. Girasol)

   

     A doua carte din colectia Valorile mele a editurii Girasol despre care vreau sa va povestesc este Elefantul si generozitatea.

     La fel ca si Veveritele si optimismul cartea este superba, iar morala sigur ii va prinde pe cei mici. Cartea este scrisa de José Morán, iar superbele ilustratii ii apartin lui Simon Mendez. Paginile semicartonate, bogat ilustrate cu imagini desprinse parca din realitate si cu scris destul de mare fac aceasta carte atractiva atat pentru pitica care este atrasa de elefantul Zambái, dar o folosim si la exersatul cititului cu Raducu.

     Zambái este un elefant african care traia singur si astfel se plictisea foarte tare. Pentru a-si alunga plictiseala elefantul cauta intotdeaua sa le ajute pe celelalte animale si facea o multime de treburi in acest sens. Daca pasarile il anuntau ca s-a iscat vreun incendiu Zambái venea repede cu trompa plina de apa stingand apa din cateva miscari, le inviora pe animale cu cate un dus, le salva pe furnicile rosii cazute in apa, facea pe taximetristul si multe alte favoruri pentru care nu astepta vreo rasplata.


     Astfel Zambái era iubit de toate animalele. Dar, ceea ce nu stia elefantul era faptul ca detinea doi colti de fildes superbi care valorau o multime de bani si astfel era mereu in pericol din cauza vanatorilor de elefanti. Acestia taiau coltii elefantilor si faceau din ei coliere, bratari si cercei pe care le vindeau apoi pe bani multi.



     Intr-o zi vanatorii l-au zarit pe Zambái si au tras in el cu sageti care nu-l omoara, doar il adorm profund. Pe cand vanatorii se indreptau spre el sa-i taie coltii gorilele, tigrii, leii si o multime de animale pe care el le ajutase au venit in apararea lui, iar vanatorii au fugit speriati. O saptamana intreaga l-au vegheat animalele pe Zambái sa se trezeasca, iar cand s-a trezit toata lumea a fost fericita.


    Generozitatea i-a fost rasplatita, prietenii nu l-au lasat la necaz. Este o lectie pe care toti trebuie sa  o invatam si anume, in viata e bine sa fii generos fara a astepta sa fii si rasplatit pentru asta. Rasplata poate veni atunci cand nu te astepti :).

     Cartea poate fi cumparata de pe elefant.ro si libris.ro..
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...