sâmbătă, 9 mai 2015

Istet de mic! Tot ce trebuie sa stiu... (editura Corint Junior)

     

     Colectia noastra de carti creste vazand cu ochii. Ultima achizitie pentru A. a fost pachetul de carticele Istet de mic! de la editura Corint Junior, care poate fi achizitionat de aici (transport gratuit) sau de aici.

    Este de vorba despre 5 carticele ambalate intr-o cutie mica si eleganta, destinate copiilor cu varste intre 0-4 ani. Carticelele sunt bilingve (romana-engleza) si ii ajuta pe cei mici sa descopere lumea, cu ajutorul cuvintelor simple, din viata de zi cu zi. Noi le folosim in limba romana si in limba engleza deoarece este perioada de maxima absorbtie a unei limbi straine.

   Cele 5 carticele sunt format d 14x14 cm, numai bune pentru maini mici de copilas si sunt plastifiate, rezistand astfel atacului micilor rontaitori.

     Fiecare carticica cuprinde cuvinte simple, uzuale, imagini sugestive pornind de la o tema data, iar la sfarsit este o recapitulare a notiunilor invatate.

     Culori

   Carticica verde este despre culori, iar cei mici invata ca puiul este galben, gargarita este rosie, strugurele este mov, etc. Culorile sunt vii, iar imaginile asociate sunt foarte sugestive.


     Cuvinte opuse

     Caricica mov ii ajuta sa inteleaga ca balena este mare, iar pestele este mic, elefantul este greu, iar pasarea este usoara, cafeaua este fierbinte, iar inghetata este rece, etc.


     Unde se afla?

     Carticica rosie ii ajuta pe micii isteti la invatarea notiunilor de orientare: sus-jos, inauntru-afara, in fata-in spate, departe-aproape, etc.


     Numerele

     Nici numerele nu sunt uitate. Carticica verde contine numerele de la 1-6 si imagini asociate. Mi-ar fi placut sa fie numerele de la 1-10 pentru ca majoritatea copiilor le invata pe acestea inca de mici, chiar daca programele cer pana la 4 ani sa cunoasca numerele de la 1-6.


     Forme

     Copilasii fac cunostinta cu formele geometrice, sugestiv ilustrate in carticica roz. Farfuria are forma de cerc, brazii au forma de triunghi, usa este dreptunghiulara, etc


     Iar daca intoarcem cartile pe dos si le asezam in ordinea corecta, ca intr-un puzzle, o omida haioasa ne invata literele alfabetului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...