luni, 2 martie 2015

Fluturaş, fluturaş

      Mai demult am achiziţionat primele patru cărticele de la editura Paralela 45, din seria "Joc şi joacă", scrise de profesor psihopedagog Mădălina Radu. În total sunt 11 cărticele (de Paşte mi-am propus să achiziţionez restul), iar descrierea făcută de autoare sună cam aşa: "Materialul din fiecare carte este structurat pe cele patru tipuri de comportament: cognitiv, socio-afectiv, verbal şi motric, care sunt, de fapt, domeniile de dezvoltare ale copilului. Copiii sunt la vârsta la care jocul este activitatea esenţială prin care ei învaţă. Astfel, prin jocurile propuse, se urmăreşte percepţia cantităţii, a poziţiilor spaţiale, percepţia temporală, gruparea de obiecte şi operarea cu noţiuni (comportament cognitiv), dezvoltarea autonomiei şi socializarea (comportament socio-afectiv), dezvoltarea vocabularului şi exprimarea verbală (comportament verbal) şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea motricităţii fine (comportament motor)."


      Fiecare cărticică porneşte de la un cântec sau o poezie din FOLCLORUL COPIILOR şi conţine pagini de colorat, desenat, bricolaj şi multe alte activităţi.
      Cărticelele sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani, dar bebiţei mele îi plac foarte mult pentru că sunt colorate şi gustoase :)). I-am citit şi cântat din ele de mai multe ori, încă de când avea 2-3 luniţe. Când va creşte va atrebui să mai achiziţionez un set pentru că paginile cu activităţi sunt deja completate de frăţiorul mai mare.

      Pentru lecţia dedicată fluturaşilor am apelat la cărticica nr. 4 din serie intitulată "Fluturaş, fluturaş".


Am cântat (fals cum fac de obicei :))), Răducu a încercuit fluturaşii verzi şi a pus o steluţă sub cei albaştri, a format perechi, am repetat noţiunile de "mai multe", "mai puţine".




     A venit rândul activităţii motrice, respectiv confecţionarea unui fluturaş. Am urmat instrucţiunile din carte




 şi ne-a ieşit cam aşa:


      Apoi fluturaşul "s-a prezentat", am numărat crescător şi descrescător, am repetat poziţiile spaţiale, Răducu a colorat un fluturaş cum a vrut el, a încercat să şi deseneze unul urmând paşii din cărticică, am citit nişte curiozităţi despre fluturi dintre care, cea care i s-a întipărit în minte, a fost aceea că unii fluturi trăiesc numai câteva ore.
 
      Urmează alte 3 pagini cu diverse activităţi (desenat, identificarea emoţiilor şi a unor elemente).
     Recomand aceste cărticele din toată inima mai ales că sunt accesibile ca şi preţ. Eu am cumpărat-o de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...