joi, 26 martie 2015

Phonics Flashcards (editura Usborne)

   

     Zilele acestea ne-am jucat cu un set foarte educativ de la editura Usborne si anume Phonics Flashcards care poate fi achizitionat de la Adina _Citeste cu mine. Acest set a fost creat cu ajutorul unor experti in limbaj si se adreseaza celor care vor sa invete limba engleza intr-un mod cat mai corect, pornind de la fonetica limbii.

     Dupa cum stim, in limba engleza cuvintele se preonunta diferit de cum se scriu, iar nativii de limba engleza fac numeroase exercitii de "spelling", respectiv recunoasterea sunetelor din care sunt alcatuite cuvintele.

     Sunetele limbii engleze sunt reunite in ceea ce se numeste "alfabetul fonetic", iar cele 44 de cartonase sunt astfel grupate astfel incat sa acopere mai intai cele mai simple sunete cu ajutorul unor cuvinte scurte, grupele de sunete devenind mai dificile in mod treptat.


     Fiecare cartonas are imprimate ambele parti. Pe o parte se afla cuvantul intreg si se poate folosi pentru citit si/sau tradus. Pe cealalta parte a cartonasului se afla imaginea si cuvantul impartit pe sunete pentru o recunoastere mai usoara.

 


     Setul contine si instructiunile de utilizare a cardurilor, un exemplu de joc care poate fi jucat cu copilul, o lista cu toate cele 44 de suntele utilizate in acest set.


     Setul de cartonase se adreseaza, din punctul meu de vedere, se adreseaza copiilor mai maricei, care deja scriu si citesc in limba romana si astfel poate fi folosit cu destinatia pentru care a fost creat. Dar, pe de alta parte, mi se pare util si pentru copiii mici, care sunt la inceput de drum, pentru a invata cuvinte noi pornind de la imaginile familiare.

     Cu Radu am folosit cartonasele pentru a-si imbogati vocabularul cu noi cuvinte in limba engleza. Mai intai i-am aratat partea cu imaginea si am repetat cuvantul, iar apoi am intors cartonasele si l-am lasat sa citeasca, l-am mai ajutat pe ici pe colo si a tradus cuvintele, Unde nu era sigur intorceam cardul pe partea cu imaginea si se lamurea rapid :).

     In concluzie, noua ne place mult setul, pot fi gasite mai multe modalitati de folosire a cartonaselor, in functie de varsta copilului, dar si de nivelul cunoastere a limbii engleze.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...